Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Μουντιάλ 2034-Σαουδική Αραβία: «Στόχος να φέρουμε τους περισσότερους φιλάθλους σε ένα μέρος από ποτέ»


 Ο Χαμάντ Αλμπαλαουί, επικεφαλής της υποψηφιότητας της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034, δήλωσε ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στοχεύει να προσελκύσει «περισσότερους φιλάθλους από ποτέ» στη διοργάνωση με τη συμμετοχή 48 ομάδων.

 Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική υποψήφια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, με τη FIFA να πρόκειται επιβεβαιώσει την ανάθεσή της την επόμενη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

 Ο Αλμπαλαουί είπε ότι τα βήματα στα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά στην εργατική νομοθεσία, αποτελούν μέρος της δέσμευσης της Σαουδικής Αραβίας να μεταμορφώσει το κοινωνικό και οικονομικό της τοπίο στο πλαίσιο του Οράματος 2030:
 «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Αρχή μας είναι να αναπτύξουμε κάτι που είναι κατάλληλο για εμάς. Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 2016, όχι λόγω της υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Αλμπαλαουί στο Reuters.
 «Έχουμε ξεκινήσει πρωτοβουλίες που παρέχουν στους εργαζομένους την ελευθερία να μετακινούνται μεταξύ των εργοδοτών. Τα έγγραφα αυτών των εργαζομένων ανεβαίνουν τώρα στα κυβερνητικά συστήματα, διασφαλίζοντας ότι έχουν δικαιώματα εντός των συμβάσεων τους.
Στόχος και φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε περισσότερες ομάδες και περισσότερους φιλάθλους σε ένα μέρος από ποτέ».

 Η Διεθνής Αμνηστία και η Συμμαχία Sport & Rights (SRA) δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι η FIFA πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία επιλογής της Σαουδικής Αραβίας ως διοργανώτριας του τουρνουά του 2034, εκτός εάν ανακοινωθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα πριν από την ψηφοφορία.

 Ο Αλμπαλαουί είπε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε ένα ασφαλές και φιλικό προς την οικογένεια περιβάλλον όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν τόσο εντός όσο και εκτός του σταδίου, ανεξάρτητα από την πώληση αλκοόλ, η οποία απαγορεύτηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο γειτονικό Κατάρ:
 «Νομίζω ότι σήμερα αυτό που βλέπετε στη Σαουδική Αραβία είναι ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικογένεια, ασφαλές,  κάτι που οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να απολαύσουν εντός και εκτός γηπέδου», τόνισε και πρόσθεσε:
 «Είχαμε πάνω από 100 παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν ήδη λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία. Δεν σερβίρεται αλκοόλ σε αυτά τα τουρνουά. Ωστόσο, είχαμε τρία εκατομμύρια φίλαθλους να έχουν έρθει για να απολαύσουν αυτά τα τουρνουά.»

 Ο Αλμπαλαουί επεσήμανε επίσης την ταχεία ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας και τις υποδομές του ως παράδειγμα της ανάπτυξης και των κοινωνικών αλλαγών της χώρας:
 «Πριν από τρία χρόνια, δεν υπήρχαν κορίτσια που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο σχολείο επειδή δεν υπήρχαν οι εγκαταστάσεις», είπε. «Σήμερα, οι εγκαταστάσεις  υπάρχουν και σε δύο χρόνια μετά την κατασκευή των εγκαταστάσεων, έχουμε πάνω από 80.000 κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ο θυμός των αγροτών !@ Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη την Τετάρτη η συζήτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο για τα προβλήματα άρδευσης της Κωπαΐδας αλλά και συνολικότερα το...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness