Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Β. Δάγκα (ΚΚΕ): Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει διαμορφωθεί το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης είναι "μια βολική αντιπαράθεση", για να κρυφτεί η ουσία και να μη βγάλει κανείς συμπέρασμα», τόνισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας στον τ/σ «Μega» για το πόρισμα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις υποκλοπές.

«Πρόκειται για ένα πόρισμα που βγάζει λάδι την κυβέρνηση και τις πολιτικές της ευθύνες», είπε, συμπληρώνοντας πως «από τη συζήτηση επιδιώκεται να κρυφτεί ότι μιλάμε για ένα νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο - αυτό επικαλέστηκε άλλωστε και το πόρισμα του Αρείου Πάγου - που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αντιμετωπίσουν πρώτα και κύρια τον εχθρό-λαό που αγωνίζεται. Αυτό το πλαίσιο είναι που έχει διαμορφώσει το δόγμα "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων"» είπε.

Επίσης, υπενθύμισε πως «υπήρχαν υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τόσο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και επί κυβέρνησης ΝΔ».

Η Βιβή Δάγκα, σχολιάζοντας όσους «τώρα ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε πως «απέρριψαν και με τα δύο τους χέρια τις προτάσεις του ΚΚΕ για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται η Δικαιοσύνη».

«Αυτό το πόρισμα είναι το ίδιο το ''κράτος δικαίου'' και ο χαρακτήρας του», είπε, εξηγώντας πως «μιλάμε για ένα ''κράτος δικαίου'' που υπερασπίζεται ένα βάρβαρο, σάπιο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, που στηρίζεται στην αδικία, στην καταπάτηση των ελευθεριών του λαού, των εργαζομένων, μόνο και μόνο για να θωρακιστεί η εξουσία του κεφαλαίου».

Όπως είπε, αυτό το «κράτος δικαίου» έχει «αφήσει βαρύ αποτύπωμα» όταν «υπερασπίζεται τα συμφέροντα των τραπεζών και την ίδια στιγμή -με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που υλοποιεί η ΝΔ και είχε διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ- αντιμετωπίζει ως ιδιώνυμο έγκλημα τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των σπιτιών του λαού».

«Με βάση αυτό το "κράτος δικαίου", οι επιχειρηματικοί όμιλοι μετράνε δισεκατομμύρια κέρδη και οι εργαζόμενοι μετράνε εργατικά "ατυχήματα". Είναι το ίδιο "κράτος δικαίου", με το οποίο ένας στους δύο σκέφτεται να μην πάει διακοπές και οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν εξισώσεις για να μπορέσουν να έχουν το στοιχειώδες δικαίωμα στις σπουδές», σημείωσε, τέλος, η Β. Δάγκα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ