Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014
 

H ιστορία 75 χρόνων ζωής και δράσης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε ενα βιβλίο 400 σελίδων !!

Ένα επετειακό βιβλίο μέσα από το οποίο ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να ξεφυλλίσει την ιστορία 75 χρόνων ζωής και δράσης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, από το 1948 μέχρι το 2023, γνωρίζοντας παράλληλα την οικονομική ιστορία του τόπου μας τα τελευταία 200 χρόνια, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, στη Λαμία, παρουσία επιχειρηματιών, εμπόρων, ελεύθερών επαγγελματιών, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.  

«Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης, απευθυνόμενος στον κόσμο που τίμησε με την αθρόα συμμετοχή του την εκδήλωση, «αποτελεί μια αναφορά στην πορεία και την εξέλιξη της επιχειρηματικής κοινότητάς μας στο διάβα του χρόνου καθώς και στον ανεκτίμητο ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις μας».

Το βιβλίο («Φθιωτών Επιχειρείν: Ο θεσμός, Οι άνθρωποι, Η ιστορία»), σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, είναι μια επετειακή έκδοση για τα 75 χρόνια ζωής και λειτουργίας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, διαχρονικό αίτημα πολλών διοικήσεων, για να προσθέσει ότι «αποτελεί και μία σημαντική καταγραφή της ιστορίας του Φθιωτικού επιχειρείν από τα πρώτα του βήματα, τον 19ο αιώνα και αργότερα μέχρι και την Κατοχή. Μια αποτύπωση συνυφασμένη με την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας,γραμμένη με τρόπο εύληπτο και περιγραφικό, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του επιχειρείν και οι αξιόλογες επιχειρηματικές προσπάθειες που αναπτύχθηκαν.

Μια μακρά διαδρομή γεμάτη προκλήσεις, αποτυχίες και επιτυχίες, μετασχηματισμούς και κυρίως ανθρώπους οι οποίοι, με το πάθος και το όραμά τους, σχεδίασαν, υλοποίησαν και κατάφεραν με κόπο να επιχειρήσουν σε δύσκολους καιρούς».

Το “Φθιωτών Επιχειρείν” τόνισε ο κ. Κυρίτσης «είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Πρόεδρο Δημήτρη Γιούσμπαση που πρώτος έθεσε τότε την ανάγκη καταγραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τόπου, για την οποία νιώθουμε περήφανοι που καταφέραμε να το παραδώσουμε σήμερα στην τοπική κοινωνία.»

«Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, με την πλούσια ιστορία του, έχει σταθεί πάντα αρωγός και οδηγός για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Κυρίτσης και όπως είπε «μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, αναδεικνύεται η διαρκής αυτή προσπάθεια και η αφοσίωση όλων όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του, από τα πρώτα του βήματα μέχρι τη σημερινή του παρουσία, ως θεσμός που στηρίζει και προάγει το επιχειρηματικό και το εμπορικό γίγνεσθαι». 

Συνδέοντας τα διδάγματα του παρελθόντος με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το μέλλον του επιχειρείν και τις προοπτικές του επιμελητηρικού θεσμού, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία μας, με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξή του, την καινοτομία και τη συνεχιζόμενη προσφορά στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλευρό κάθε επαγγελματία, εμπόρου και βιοτέχνη. Μαζί θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να εξελισσόμαστε και να οραματιζόμαστε το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Ευχόμαστε το επετειακό αυτό βιβλίο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και γνώσης για τις επόμενες γενιές και να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με δύναμη και αισιοδοξία προς το μέλλον. Μέσα από ένα ισχυρό Επιμελητήριο που θα στηρίζει το Φθιωτών Επιχειρείν χωρίς αποκλεισμούς, ανοικτό διεκδικητικό».

«Η διάσωση και η ανάδειξη αυτού του υλικού, από εικόνες και κείμενα είναι η ευκαιρία του αναγνώστη και ερευνητή να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον» τόνισε στην ομιλία του ο Εκδότης και Διευθυντής του “Λαμιακού Τύπου” Σπύρος Ρίζος, εκφράζοντας την χαρά του που η εταιρεία “Λαμιακός Τύπος” συνέβαλλε στη δημιουργία αυτού του μοναδικού βιβλίου.

Το πολύτιμο αρχειακό υλικό για τη συγγραφή του βιβλίου συγκέντρωσε ο συμπολίτης μας, καθηγητής Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, όπως όμως είπε και ο ίδιος ο συγγραφέας, η δημιουργία αυτού του βιβλίου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων.

Βασικός συντελεστής της έκδοσης είναι ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος. Ανέλαβε τη συγκέντρωση του υλικού (κείμενα και φωτογραφίες) την επεξεργασία και παρουσίασή του σε δημοσιεύσιμη μορφή.

Ο Νικόλαος Δαβανέλλος συνέβαλλε με την προσφορά φωτογραφιών και συμβουλών, ο Δημήτρης Νάτσιος συνέβαλλε επίσης με τις συμβουλές του.

Η Ραφαέλλα Κολτσίδα ανέλαβε τον σχεδιασμό της μακέτας του εξωφύλλου και ο Δημήτρης Κουτρούμπας ως γραφίστας της εταιρείας “Λαμιακός Τύπος” ανέλαβε την ψηφιακή επεξεργασία των κειμένων, των φωτογραφιών και τη σελιδοποίησή τους.

Ο Χριστόφορος Παπαβασιλείου συνέβαλλε με την βοήθειά του στην ανεύρεση υλικού από τα αρχεία του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια την επιμέλεια του υλικού και την πρώτη διόρθωση. Η Μαρία Σκουρολιάκου και Ηλιάνα Ζιώγα βοήθησαν με τον έλεγχο των κειμένων και φωτογραφιών για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Ο Δικηγόρος Θρασύβουλος Σκλαβούνος βοήθησε με τις νομικές του συμβουλές για τα συμφωνητικά και την σύμβαση του έργου. Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Δέσποινα Δροσοπούλου ήταν το άγρυπνο μάτι του Επιμελητηρίου για την σωστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων και προσέφερε την βοήθεια της όπου έκρινε αναγκαίο».

Όλους τους παραπάνω ο κ. Ρίζος απο το βήμα της εκδήλωσης τους συνεχάρη για την προσφορά τους και τους ευχαρίστησε που συνέβαλλαν για την επίτευξη του στόχου, της συγγραφής της ιστορίας του Επιμελητηρίου, την έκδοση σε βιβλίο, και την ψηφιακή ανάρτησή του.

Ο Εκδότης του “Λαμιακού Τύπου” συνεχάρη τον πρόεδρο Αθανάσιο Κυρίτση για την λήψη της απόφασης, για τη δημιουργία του βιβλίου, την επιμονή και υπομονή του να την υλοποιήσει, διότι όπως είπε «κάποιες φορές κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις», εώω τον ευχαρίστησε που του έδωσε την ευκαιρία να αναλάβει τον συντονισμό της ομάδας εξεύρεσης και διαλογής της ύλης του βιβλίου και της έκδοσής του, όπως επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για την ανάθεση του έργου.

«Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το βιβλίο της Ιστορίας των 75 χρόνων του Επιμελητηρίου και του Επιχειρείν στη Φθιώτιδα» τόνισε στην ομιλία του ο Εκδότης και Διευθυντής του “Λ.Τ.” Σπύρος Ρίζος.

«Η εταιρεία μας, “Λαμιακός Τύπος”, και ο υποφαινόμενος χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλαμε στη δημιουργία αυτού του μοναδικού βιβλίου. Του βιβλίου που ο φίλος, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, συγκέντρωσε και κατέγραψε το πολύτιμο αρχειακό υλικό του.

Η διάσωση και η ανάδειξη αυτού του υλικού, από εικόνες και κείμενα είναι η ευκαιρία του αναγνώστη και ερευνητή να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Είναι η δυνατότητα. που μας έδωσε η ειρηνική επανάσταση της Τυπογραφίας τα τελευταία 500 χρόνια.

Η γνώση να μπορεί να γίνει κτήμα πολλών και όχι μόνο των δημιουργών και των ολίγων. Μακάρι και η ψηφιακή εποχή να δώσει κάτι ανάλογο στην ανθρωπότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το βιβλίο», είπε ο κ. Ρίζος, «δίνει το έναυσμα στους νεότερους επιχειρηματίες για την είσοδο στον αγώνα της επαγγελματικής ζωής και την αποδοχή του ρίσκου... αλλά με τη γνώση και τις εμπειρίες πλέον των πρωτοπόρων που άνοιξαν τους δρόμους.

Των πρωτοπόρων που πρόσφεραν στον τόπο τους ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους και τα προϊόντα τους: τρόφιμα..., εργαλεία..., μηχανές... και ότι άλλο ήταν και είναι αναγκαίο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής μας, της Ρούμελης... της Φθιώτιδας..., της Λαμίας μας. Μιας Λαμίας που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να βγει από αυτό το τέλμα των κλειστών καταστημάτων και της μιζέριας».

Όπως ανέφερε «η ιδέα για τη δημιουργία βιβλίου είχε πέσει στον “Λαμιακό” παλαιότερα από τον αείμνηστο Τάκη Κολοκύθα ο οποίος τότε συνδεόταν με τον πρόεδρο του ΕΒΕ, Δημήτρη Γιούσμπαση. Στη συνέχεια θα έλεγα έγινε συζήτηση σχεδόν με όλους τους προέδρους που τον διαδέχτηκαν για τη δημιουργία βιβλίου με την ιστορία του ΕΒΕ..., αλλά δεν ευδοκίμησε.

Τώρα όμως έγινε πραγματικότητα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου..., οι συνθήκες το επέτρεψαν....

Η πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Αθανάσιου Κυρίτση για το βιβλίο βρήκε γόνιμο έδαφος και στέφθηκε με επιτυχία. Η επιθυμία του και η σιγουριά του για την έκδοση του βιβλίου ήταν ξεκάθαρη όταν ζήτησε την συνεργασία μου. Του είπα ότι σε λίγες μέρες θα του απαντούσα Δεν ήταν και εύκολο αυτό που μου ζητούσε.

Μετά από επικοινωνία που είχα με ανθρώπους που μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιτυχία του στόχου και αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στη δημιουργία του βιβλίου, κάλεσα τον πρόεδρο και έγινε η πρώτη σύσκεψη στα γραφεία του “Λαμιακού Τύπου”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κύριοι... Αθανάσιος Κυρίτσης, Χριστόφορος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Νικόλαος Δαβανέλλος, Δημήτριος Νάτσιος, Δημήτριος Κουτρούμπας και εγώ. Μετά από συζήτηση αποφασίσθηκε σε γενικές γραμμές η χρονική διάρκεια που θα κάλυπτε το βιβλίο και τα χαρακτηριστικά του.

Δύο αιώνες Επιχειρείν σε 464 σελίδες σχήμα Α4.

Χαρτί βέλβετ Λευκό 150 γρ., εκτύπωση τετραχρωμία, με χοντρά εξώφυλλα και δέσιμο ραφτοκολλητό.

Είναι λίγο βαρύ είναι η αλήθεια, αλλά η επιλογή να πάμε σε δύο τόμους, μας έβγαζε εκτός προϋπολογισμού.

Η εμπειρία των κυρίων Μπαλωμένου, Δαβανέλλου και Νάτσιου ήταν σημαντική για να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση και κρίνεται εκ του αποτελέσματος που έχετε στα χέρια σας.

Μέσα από ένα βιβλίο 400 σελίδων παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Φθιώτιδα στα 200 χρόνια του ελεύθερου νεοελληνικού κράτους, η ιστορία του επιχειρείν».

«Τα 75 χρόνια του Επιμελητηρίου που πέρασαν, με τις πολλαπλές προτάσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες απέδωσαν θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, αλλά επίσης και οι κυριότερες επιχειρηματικές προσπάθειες στη διάρκεια 200 ετών αυτού του τόπου, τόσο σε ήρεμα όσο και σε ταραγμένα χρόνια στη χώρα μας, είναι ένας οδηγός για καλύτερο μέλλον» υπογράμμισε στην ομιλία του ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Από το 19ο αιώνα, είπε, υπήρξαν δημιουργικά άτομα, που ίδρυσαν επιχειρήσεις στο νομό (βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εμπόριο) με πολυετή λειτουργία, αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της Φθιώτιδας, τα φυσικά αγαθά που παράγει ο πρωτογενής τομέας και τα υπάρχοντα τότε μέσα μεταφοράς (σιδηρόδρομος, λιμάνι Στυλίδας).

Ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το Βιομηχανικό Συγκρότημα του Παναγιώτη και μετά Κων/νου Αγαθοκλή στη Στυλίδα από το 1869, η ποτοποιία Ευθ. Στεφοπούλου από το 1865, ο έμπορος Ιωάν. Ανδρώνος από το 1871, ο έμπορος Δημ. Κονταξής από το 1867, ο βιομηχανικός οίκος Νικ. Ιωσήφ από το 1880 και η εμπορική εταιρεία Κων. Κρόκος – Αφοί Μουζέλη από το 1886.

Με την είσοδο του 20ού αι. και με τη χρήση πρώτα ατμομηχανών, μετά πετρελαιομηχανών και στη συνέχεια της ηλεκτροκίνησης, κορυφώθηκε στις επόμενες δεκαετίες, τόνισε ο κ. Μπαλωμένος, ο αριθμός των παραγωγικών μονάδων και ανέφερε μερικά σημαντικά παραδείγματα, όπως το Εργοστάσιο Ασετιλίνης Γοργοποτάμου από το 1907, που ήταν το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.

Η ίδρυση και λειτουργία της Ηλεκτρικής Εταιρείας Λαμίας από το 1911, η οποία έφερε τον ηλεκτροφωτισμό στην πόλη και την ηλεκτροκίνηση των μονάδων. Στα επόμενα χρόνια απέκτησαν ηλεκτρικές Εταιρείες και μερικές κωμοπόλεις του νομού.

Ειδική αναφορά εκανε ο συγγραφέας στην ίδρυση και λειτουργία του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Τεχνοεργατών Λαμίας (που ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα) από το έτος 1900, ο οποίος στήριξε οικονομικά για έναν αιώνα τις προσπάθειες του τόπου.

Από το 1911 ιδρύθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας.

Ακολούθησε η δημιουργία αντίστοιχων Συλλόγων στις κωμοπόλεις του νομού.

Τιμητικά ο κ. Μπαλωμένος εκανε αναφορά σε ολους τους προέδρους του Επιμελητηρίου. Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Ευάγγελος Τσιριγκούλης, την περίοδο 1948-50, διορισμένος από το υπουργείο Εμπορίου. Πρώτος αιρετός πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν ο Σεραφείμ Ιωσήφ την περίοδο 1950-56.

Ακολούθησε ο Παναγιώτης Μουζέλης με 3 θητείες συνολικής διάρκειας 12 ετών. Την περίοδο της επταετίας 1967-74 οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου διορίζονταν με 2ετή θητεία.
Με τη σειρά διετέλεσαν πρόεδροι : ο Κων/νος Παναγιωτόπουλος, ο Κων/νος Κατσόγιαννος, ο Γεώργιος Γαλατάς και ο Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος.

Στη μεταπολίτευση, αποκαταστάθηκαν τα αιρετά διοικητικά συμβούλια της περιόδου 1965-1967. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Αλέξανδρος Ζυγούρης μέχρι τις νέες εκλογές.

Επόμενος αιρετός πρόεδρος ήταν ο Αθανάσιος Λαϊνάς την περίοδο 1975-87, συνολικής διάρκειας 12 ετών. Ακολούθησε ο Δημήτριος Γιούσμπασης την περίοδο 1988-1997, σε διάρκεια 9 ετών.

Όλοι ήταν πολύ έμπειροι επιχειρηματίες και ανέδειξαν το θεσμό του Επιμελητηρίου, με τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τους προς τους διοικούντες. Ως παράδειγμα της αναγνώρισης των προσπαθειών θα αναφέρω τη βράβευση το Σεπτέμβριο 1991, του αειμνήστου προέδρου Δημ. Γιούσμπαση από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, με το Χρυσό Ερμή, για την “έντονη δραστηριότητα στον επιχειρηματικό κόσμο και την υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων”.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., όπου το βραβείο επέδωσε ο Ανδρ. Ανδριανόπουλος, τότε υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Στην αλλαγή του αιώνα την περίοδο 1998-2001, στο τιμόνι του Επιμελητηρίου αναδείχθηκε ο αείμνηστος Δημήτριος Οικονόμου. Στον 21ο αι. ακολούθησαν με επίσης σημαντική δραστηριότητα, οι πρόεδροι Ιωάννης Αρναουτέλης και Αθανάσιος Αβδίκος με 3ετείς θητείες, ακολούθησε ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας την περίοδο 2009-2017, για 9 έτη συνολικά και ο Αθανάσιος Κυρίτσης από το 2018 μέχρι σήμερα.

Τα διοικητικά συμβούλια πλαισίωσαν αιρετοί άξιοι σύμβουλοι, με αναγνωρισμένη την πετυχημένη πορεία στις επιχειρήσεις τους.

Στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ότι στις σελίδες του βιβλίου προβάλλεται η επιχειρηματική δράση για όσες μονάδες βρέθηκαν επαρκή στοιχεία και φυσικά των πρωτοπόρων, οι οποίοι παρουσίασαν πολυετή και σημαντική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου.

Το αρχειακό υλικό προήλθε από παλιές τοπικές εφημερίδες και περιοδικά στο Ιστορικό Αρχείο Λαμίας, από ηλεκτρονικά αρχεία όπου είχα πρόσβαση, από τα Βιβλία όλων των Ιερών Ναών της Λαμίας και από λίγα σε αριθμό σχετικά με το θέμα μου βιβλία, που εκδόθηκαν μέχρι τώρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μπαλωμένος έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει ότι «η μελέτη του παρελθόντος στον τόπο μας είναι αναγκαία για να μάθουμε από τα σωστά ή τα λάθη μας».

Τα 75 χρόνια του Επιμελητηρίου που πέρασαν, είπε ο συγγραφέας, με τις πολλαπλές προτάσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες απέδωσαν θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, αλλά επίσης και οι κυριότερες επιχειρηματικές προσπάθειες στη διάρκεια 200 ετών αυτού του τόπου, τόσο σε ήρεμα όσο και σε ταραγμένα χρόνια στη χώρα μας, είναι ένας οδηγός για καλύτερο μέλλον.

Στα μέλη των επόμενων Διοικητικών Συμβουλίων εύχομαι μελετημένες παρεμβάσεις και προτάσεις για ανάπτυξη και για στήριξη των επιχειρήσεων (κυρίως των ΜΜΕ) και των επαγγελματιών, στα δύσκολα για την οικονομία χρόνια που περνάμε και θα ακολουθήσουν, αλλά και για δημιουργικές συνεργασίες με τις οργανωμένες παραγωγικές δυνάμεις – φορείς, αποβλέποντας στο επιζητούμενο κοινό όφελος του τόπου μας.

(Αυτούσια η ομιλία του Κωνσταντίνου Μπαλωμένου θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο του “Λαμιακού Τύπου”).

Στο πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρώην πρόεδροι του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Ιωάννης Αρναουτέλης, Αθανάσιος Αβδίκος και Αλέξανδρος Διαμαντάρας, οι πρώην Δ/ντες του οργανισμού Γεώργιος Καραχάλιος και Ασημίνα Παπαγεωργίου, ο Φοίβος Ιωσήφ ως το παλαιότερο εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ και γιος του 1ου αιρετού προέδρου Σεραφείμ Ιωσήφ, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον συγγραφέα του βιβλίου Κωνσταντίνο Μπαλωμένο και τον Εκδότη και Διευθυντή του “Λαμιακού Τύπου” Σπύρο Ρίζο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αποστόλης Αγγελακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κυρίτσης, Αχιλλέας Τζουβάρας, Γιώργος Σγάγιας, η Δημοτική Σύμβουλος Νάγια Φαρδή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης και πλήθος κόσμου.

 

Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness